Peenoise :: Again

Na het heerlijke vorig jaar verschenen ‘Forevergem’ brengt Peenoise dit jaar een nieuwe EP met heropgenomen muziek uit. Als voorsmaakje kan “Again” tellen. Het is een catchy en dromerige brok melancholie vol prikkelende en gelaagde subtiliteiten.

De vier nummers van de EP zijn oorspronkelijk afkomstig van Headwalking, de vroegere band van Cesar De Sutter-Pinoy waarbij zijn broer Gilles Vandecaeye-Pinoy, Karel Naessens en Simon Raman hem live vergezelden. In de eerste lockdwon dit jaar namen de drie broers die Peenoise vormen -dat zijn naast Cesar en Gilles ook Titus De Sutter-Pinoy- de nummers opnieuw op en het resultaat mag er duidelijk wezen.

In de nieuwe single zit een mooie filosofische uitleg verscholen. “Again doet denken aan Nietzsche’s idee van de eeuwige wederkeer. De tekst gaat over de herhaling van de geschiedenis waarbij niemand zich lijkt te herinneren welk pad men moet inslaan, waardoor we telkens weer dezelfde afdaling en klim moeten doen.” Maar de band wil positief eindigen, klinkt het. “Wanneer we terug beginnen aan de klim uit de diepte, worden onze harten weer groter en zoeken we terug naar andere harten.” Zo doet “Again” ook aan: het nummer heeft een klein donker kantje, maar klinkt toch relativerend en licht absurd.

Muzikaal is het weer een sterke mix van elektronica, psychedelica en pop, maar eigenlijk doen genres er niet toe bij Peenoise. We vertoeven minutenlang in een absurde dromenwereld waarbij ijle vocalen en aanzwellende keyboards ons begeleiden op een melancholische reis. “We have been here before. We have been here before. let’s be honest”, zo luiden de teksten. Je zou zo dit nummer met het repetitieve van deze soms ellendige periode kunnen associëren, gebruiken om te relativeren ofwel aanwenden om uit te kijken naar andere tijden. Aan uw de keuze. Wij vinden het alleszins ook radiowaardig. Hallo, Radio 1?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

6 − 5 =