The War On Drugs :: Accidentally Like A Martyr

In afwachting van het volgende week te verschijnen live-album van The War On Drugs stuurde Adam Granduciel vandaag het nummer “Accidentally Like A Martyr” het veld in. 

Het is tekenend dat een bescheiden man als Granduciel net dit nummer als vooruitgestuurde single lost. The War on Drugs hebben ondertussen zelf een back catalogue om U tegen te zeggen, maar toch kiezen ze voor een cover van Warren Zevon. Ook helden hebben immers hun helden.

Het origineel uit 1978 is een rustig kabbelend liefdesliedje. Granduciel raakt niet aan het DNA van het nummer, maar trekt de registers verder open. Zevon hield het meer binnenskamers, The War on Drugs gooien alle ramen open, richten hun blik op oneindig en laten de wind doorheen hun gitaren en het nummer waaien.

Samen met deze nieuwe single kondigden ze ook een vierdelige “Super High Quality Podcast” aan, waarin dieper zal worden ingegaan op het live-album.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × 3 =