Sleaford Mods :: Mork n Mindy

Laat al je frustraties de vrije loop en brul mee met "Mork n Mindy", de nieuwe single van Sleaford Mods en Billy Nomates

De Sleaford Mods trekken hun voeten uit de Britse klei en gaan richting outer space in hun nieuwe nummer “Mork n Mindy”. Uiteindelijk komen ze toch terug met hun gezicht in het vuil van de maatschappij terecht.

Mork & Mindy was een comedyserie uitgezonden op het moment dat de seventies tot de deprimerende eighties vervelden. Een losgeslagen Robin Williams speelde een alien die op aarde was gecrasht en bevreemdend toekeek naar de situatie op aarde. ‘You’re not from around here, crash landed for bout a week ago / I feel for you, I do. The state of it is alarming, so don’t presume anything.’ De wereld mag draaien en op z’n kop komen te staan, maar uiteindelijk ‘the system won’t go’ en het is de gewone man die er zoals steeds het meest bekaaid vanaf komt. Het is gelijkgestemde ziel Billy Nomates die het refrein van deze eerste single voor haar rekening neemt en haar stem is een aangename toevoeging aan het masculiene geluid van de Mods.

Veel is er nu jammer genoeg niet meer om te lachen. Over de spacy bleeps uit de beatbox van Andrew Fearn ratelt Jason Williams weerom blaffend als een bulldog z’n tekst af en doet zelfs zacht zoemende hommels als echte kloothommels klinken – bommmblbiieezz wordt dat in zijn moddervette East Midlands accent.

De wetenschap – net als de Mods tegenwoordig een grote vijand van de politiek – heeft bewezen dat vloeken het stressniveau in het lichaam helpt te verminderen en ons beter bestand maakt tegen pijn en stress. Nu we allemaal bol staan van opgekropte frustratie omwille van de aanslepende covid-crisis steken de Sleaford Mods ons een handje toe. De cijfers van ons wetenschappelijk centrum Scienola bevestigen het : per luisterbeurt gaat het aantal ‘fucks’ exponentieel de hoogte in, terwijl het reproductiegetal van ‘twats’ stabiel mag blijven. Analyse van deze cijfers toont een omgekeerde evenredigheid met het stressniveau – indien deze therapie op de juiste wijze wordt toegepast. Op doktersadvies luid af te spelen en mee te brullen.

Beeld:
Martin Schumann

recent

Julian Lage Trio

14 april 2024De Roma, Borgerhout

Girl In Red :: I’M DOING IT AGAIN BABY!

Somberte verkoopt, zo ook de sad girl aesthetic waar...

Tommy Wieringa :: Nirwana

Joe Speedboot, Caesarion, Dit zijn de namen en De...

Bad Nerves

31 maart 2024Paaspop, Schijndel

Chase & Status

31 maart 2024Paaspop, Schijndel

verwant

Sleaford Mods

15 oktober 2023De Roma, Borgerhout

Rock Werchter 2023 :: Een blije kleuter in een nieuwe speeltuin

Ligt het aan ons? Is Werchter het een beetje...

Billy Nomates

9 juni 2023Best Kept Secret, Hilvarenbeek

Hear Hear 2022 :: Bompa in zijn reservaat

De podia stonden er toch al, dus waarom ook...

Billy Nomates

14 augustus 2022Hear, Hear, Hasselt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in