Eleanora :: Mere

Nood aan een stevige brok donkere muziek in deze donkere dagen of moet je metalhonger nog eens gestild worden? Check dan de nieuwe single van Eleanora. 

Het vijfkoppige collectief verscheen voor het eerst op het voorplan in 2014 met de ep Allure. Meteen was duidelijk dat Eleanora opereert in dezelfde gitzwarte zone van Amenra, Soul Grip en Wiegedood. Het zijn allemaal metalbands waarbij je gewoon voelt dat het ze menens is. Het is muziek om een catharsis te bereiken en even te ontsnappen aan de soms bittere realiteit.

Ook live maakte de band meteen indruk met verschroeiende sets op onder meer dunk!festival en Ieperfest. In 2016 verscheen het overdonderende Allure, waarop hardcore, sludge en screamo samengebald werden tot een organisch geheel dat je meteen knock-out slaat. Meer nog, het debuut van Eleanora hoorde in het rijtje van beste metalreleases dat jaar.

Het ziet er naar uit dat ze dat op zijn minst gaan evenaren met Mere. De eerste overdonderende single “Amos” was al schot in de metalroos. Nu dus ook “Mere”. De eerste naam die ons te binnen schiet is Celeste. De eerste minuten leunen dicht aan bij de herkenbare mix van een black metal en hardcore van de Fransozen. Ook zanger Mathieu Joyeux haalt weer het onderste uit de kan.

Nadien volgen afwisselend meer melancholische melodieuze stukken, verwoestende blastbeats en meeslepende riffs. Eindigen doet de band verrassend met bloedmooie postrock. Op dit nummer zalft Eleanora evenzeer als ze slaat. Het resultaat is hoe dan ook een intense brok melancholie.

Eleanora speelt op 5 november in Gent en op 6 november in Brugge, telkens met het Mechelse Pothamus. ‘Mere’ verschijnt op 6 november via Consouling Sounds en dunk!records.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien − twee =