Lucas Schreel :: Anifares

Lucas Schreel maakt de mooiste ruis. Zie nieuwe single “Anifares”, een lofi Duysterding waar je met je vingers over kunt gaan om de nerven te voelen.

“Anifares” is de eerste worp uit Lucas Schreels solodebuut We’re never afraid of getting up in the morning, en de claim in die titel ruikt naar een grove leugen. Want in “Anifares” klopt een schaduwrijk hart, dat een onmiskenbare tristesse voortstuwt. Niet dat daar hard bewijs voor bestaat: Schreel, wiens strottenhoofd verwantschap toont met dat van Joe Newman (Alt-J), bedient zich van een verzonnen taal. Ze bezit de sobere elegantie en klankkleur van een oriëntaalse tongval. Verder hoor je hier weinig meer dan langzaam betokkelde snaren en sober coloriet op de achtergrond. Het nummer bevindt zich in vogelvlucht op enkele kilometers van Mount Eerie, en het is er alleraardigst toeven.

Schreel dipte als multi-instrumentalist al meerdere tenen in de jazzscene, en is tegenwoordig lid van de Gentse indierockband Kloothommel. Zijn nieuwe plaat We’re never afraid of getting up every morning verschijnt op 2 oktober op cassette bij Sentimental.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twaalf + 3 =