Unachica :: Summer Is Real

Alles is fake tegenwoordig: het nieuws, het vriendschapsverzoek van je baas op Facebook, zelfs de laboratorische tests in reclames voor afwasmiddelen lijken niet helemaal betrouwbaar. Gelukkig zijn er nog factcheckers zoals Unachica. Zij bevestigen met stellige zekerheid: Summer is real.

Nochtans zijn ze zelf niet vies van enige misleiding. Er is immers geen enkele chica te vinden in hun rangen, enkel heren die ook elders het mooie weer maken (o.a. Echo Beatty, Few Bits en Dead Man Ray). Na jarenlang vrijblijvend samenspelen sloegen ze tijdens de lockdown de handen (virtueel) in elkaar en namen ze elk in hun eigen bubbel hun partijen op. Het resultaat is de gezapige debuutsingle “Summer Is Real”.

De warme, wollige zang verhaalt loom van zomerse besognes (“have you heard that so and so is pregnant?”) en combineert mooi met het meer ijle gitaarspel dat ongrijpbaar ronddrijft als pollen in een berkenlaan. Ongeveer halverwege vervelt het nummer tot een psychedelische breakdown, om vervolgens terug de zomerlucht met grote teugen binnen te halen.

De videoclip combineert eveneens overgesatureerde warme beelden met de bevreemdende lege sfeer van de stad in de coronatijden. Flarden van beelden staan op repeat, zoals elke ideale zomerdag evenzeer lijkt op de voorgaande als op de volgende.

Een fijne zomersingle, als een missing link tussen Grandaddy en de Broken Glass Heroes.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 − 9 =