Run The Jewels :: The Yankee And The Brave

Lentekuis geblazen! Letterlijk geblazen. Uit je speakers.

Dankzij coronavirus je lentekuis aan het doen? Dan kan je je subwoofers op volgende wijze van stof bevrijden!

Het helpt ook om even van je frustraties af te geraken. Jawel, we hebben het over een nieuw Run The Jewels-nummer, het eerste van een nieuw album dat RTJ3 moet opvolgen. Dat was alweer vier jaar geleden. Hier zaten we al even op te wachten.

“The Yankee And The Brave” stelt niet teleur. Een kort, puntig nummer met het bekende recept van El-P – zijnde een ongeëvenaarde rijkdom aan veelal zelfgemaakte samples – en de agressieve flow van beide heren. (In het echte leven zijn El-P en Killer Mike nar verluidt brave huisvaders.) Vooral als El-P komt invallen, doet het denken aan zijn Cancer 4 Cure-dagen en zelfs eerder (productie)werk. Overigens, beste Jaime Meline, die nieuwe soloplaat laat al acht jaar op zich wachten.

Deze single is echter te snel voorbij. De overdaad aan moddervette sub bass alleen al nodigt uit tot een derde stem of op z’n minst een climaxmomentje dat nog net iets agressiever is. De ritmeversnellingen die we zo gewoon zijn van Killer Mike, ontbreken ook. Vooralsnog lijkt Run the Jewels geen nieuwe weg te zijn ingeslagen. Het klinkt enkel meer als… El-P. Misschien wordt RTJ4 dan heimelijk die soloplaat?

recent

Shôgun – Seizoen 1

Het wil het Game Of Thrones van Disney+ worden,...

Justice

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

PJ Harvey

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

Gurriers

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

Tamino

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

verwant

Killer Mike ft. El-P and thankugoodsir :: Don’t Let the Devil

Hoe lang is het geleden dat u nog eens...

De 20 beste platen van 2020

Als er een god bestaat, dan was hij in...

Eindejaarslijstje 2020 van Jef De Ridder

2020 kwam muzikaal voor mij traag op gang, maar...

Run The Jewels :: RTJ4

Hell yeah! Het was lang wachten na hun vorige...

DJ Shadow :: Our Pathetic Age

Een samplekunstenaar is haast per definitie een professioneel nostalgicus,...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in