The Strokes komen naar Best Kept Secret

De iconische New Yorkse rockband The Strokes is de derde headliner voor Best Kept Secret, na Massive Attack en The National (10 years of High Violet). Op zaterdag 13 juni sluiten ze af op ONE. Het is maar liefst veertien jaar geleden dat de band van Julian Casablancas voor het laatst in de Lage Landen speelde, en na jaren proberen is het de organisatoren van BKS eindelijk gelukt ze te strikken voor een optreden. Nog dit jaar verschijnt bovendien een nieuw album van The Strokes.

‘I just wanted to be one of The Strokes’, is de openingszin van Alex Turner op het laatste album van Arctic Monkeys. Debuut Is This It zette in 2001 de indierock op zijn kop. Zonder The Strokes geen Interpol, Bloc Party, Arctic Monkeys of The Libertines, om maar een aantal grote bands te noemen die eerder op Best Kept Secret speelden. Nu staat de band waarmee het allemaal begon er, en dat is een absoluut unicum op de Nederlandse festivalweides.

Door hun zeldzame optredens hebben The Strokes een mythische status gekregen. De afgelopen jaren tourde de band slechts bij vlagen, waarvan de laatste keer in de lage landen in 2006 was. Met een nieuwe plaat in aantocht verandert dat allemaal op Best Kept Secret 2020, want Julian Casablancas, Albert Hammond Jr. en co sluiten op zaterdag 13 juni af op ONE! Straks klinken de iconische gitaarriffs van ‘Last Nite’, ‘Juicebox’, ‘Someday’ en ‘Reptilia’ over het strand en weten we: dit is een historische headlineshow.

Best Kept Secret vindt plaats van 12 t/m 14 juni in Hilvarenbeek (NL). Alle info: www.bestkeptsecret.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × 2 =