King Krule :: Don’t Let the Dragon (Draag On)

King Krule slaapt blijkbaar weer niet zo goed de laatste tijd. Vanuit het niemandsland waar droom en waken elkaar ontmoeten fluistert hij ons een macaber wiegeliedje in de oren.

Zou zijn slaapgebrek te maken hebben met het feit dat hij in 2019 vader werd? Laten we hopen dat hij in elk geval voor zijn dochtertje andere slaapliedjes zingt. De kracht van dit korte nummer zit hem in de bedwelmende en hypnotiserende voordracht: een geloopt, kaduuk gitaarriedeltje wordt gecombineerd met jazzy drumtoetsen. Hierover dicteert onze poète maudit loom en apathisch zijn losse associatieve rijmelarij doorheen een zompige waas van slaapdeprivatie en -medicatie. Deze draak sleept zich ondanks de titel doorheen het ritme.

Het visuele luik is ook steeds belangrijk bij King Krule: deze muzikale “symfonie van het grauwe” vindt haar verlengstuk in de clip die grossiert in clair-obscurtinten die lijken te refereren aan de esthetiek van de Dracula-klassieker van Murnau en Un Chien Andalou van Buñuel. Het obscur neemt bij Krule meestal de overhand, maar kan uiteindelijk verdreven worden door het licht van een zuiverend vuur dat op het einde de oorzaak van het duister verdrijft. Dat is het cynische gevoel voor humor van Krule, nemen we aan. Na dik twee minuten dooft de song al uit, maar dat is eerder een kwaliteit dan een gebrek.

“Don’t Let the Dragon (Draag On)” staat op Krule’s nieuwe album Man Alive! dat verschijnt op 21 februari.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × 3 =