Jadasea :: Days

Twee Londense jongens doen ons dromen van een druilerige herfst.

Volgt u even mee? De Londense rapper Jadasea liet de nummers van zijn nieuwe EP producen door Edgar the Beatmaker, met wie hij vroeger deel uitmaakte van het collectief Sub Luna City. Nu is die Edgar niet zomaar een onbekende. Bij de burgerlijke stand staat hij bekend als Archy Marshall. Deze Archy lijkt vaker van schuilnaam dan van onderbroek te wisselen en is het best bekend als King Krule, achter wiens tengere rosse Engelse uiterlijk een gekwelde poëet met verrassende doodgraversstem schuilgaat. Enfin, dat is wel héél veel namedropping om simpelweg te zeggen dat deze twee britten ons fijne nieuwe muziek hebben geschonken.

De heren dwalen in het nummer “days” op een druilerige dag doorheen Londen als was ze een singleton van somberte. De wind jaagt herfstbladeren doorheen de straten en prikkelt de ogen tot ze tranen. Over een beat die zo dromerig is als een klamme nevelmist schildert Jadasea (als hij nóg lijziger zou rappen zou hij in slaap vallen) in verschillende grijstinten een portret van grootstedelijk ennui en eenzaamheid.

Qua stijl en sfeer sluit het nummer aan bij het werk van Tricky of van Ghostpoet (ook al zo’n dichter van de kitchen sink blues). De kans bestaat dat u hier somber van wordt, maar wij althans dragen dit soort muziek als een warme sjaal om ons gemoed.

En voor wie dit niet genoeg is, kan hier ook een kortfilm met dezelfde titel bekijken die bij de volledige EP hoort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 + 14 =