Only Now :: Captivity

Een op muziek gezette macabere droom brengt ons al helemaal in de Halloweensfeer.

Onder de nom de plume Only Now maakt de Californische DJ Kush Arora licht experimentele elektronische crossovermuziek die zeer uiteenlopende genres en instrumenten aan elkaar knoopt, gaande van drumcomputers en syntesizers tot etherische fieldrecordings. Zijn gevoelens van angst en nietigheid na enkele jaren van tegenslag in zijn persoonlijke leven krijgt u rauw en lillend in de maag gesplitst in het nummer “Captivity”.

Qua sfeer en toonzetting doet het nummer sterk denken aan Forest Swords ten tijde van Engravings, of aan de gitaarheavy songs van Trentemøller. De song is als een soundtrack van een koortsdroom waarbij je als luisteraar in een duister bos wordt gedropt, beats knisperend als de twijgen die onder je voeten breken. Futuristische soundscapes laten langzaam een unheimlich gevoel over je neerdalen en doen een siddering door je ruggengraat trekken. Een verhoogde staat van in-het-moment-zijn neemt het over van de ratio, de zintuigen staan op scherp.

Plots vliegen tribale drums je om de oren. De twijgen waarop je wandelde zijn de stokken geworden waarmee onzichtbare bosbewoners als in een wilde bacchantische rite op oorlogsdrums slaan. Je hartslag verhoogt en je pupillen verwijden zich. Je ziet niemand; je bent enkel omringd door die onheilspellende en onophoudelijke, lichaamloze dreunen. Instinctief, uit puur levensbehoud, begin je te rennen doorheen het bos, als opgejaagd wild, diep hijgend in de koude winterlucht. Je duikt naar links en rechts, terwijl het tempo en het ritme van de drums voortdurend wisselen. De einder afspeurend naar een lichtpuntje dat redding kan bieden, loop je enkel op tegen de aardedonkere muur van de nacht. Er is geen ontsnappen aan; je ontmoet hier en nu je noodlot. Berusting in het aanvaarden van het onbekende is het enige dat je op het einde van het nummer nog rest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × vier =