Heideroosjes, The Van Jets, Sons en meer voor Pukkelpop

Heideroosjes, The Van Jets, Black Box Revelation en Sons maken samen met nog 16 andere acts deel uit van de nieuwe lichting namen die Pukkelpop vandaag gelanceerd heeft.  Daarmee is de affiche nog steeds niet helemaal rond maar valt het wel stilaan in zijn definitieve plooi.

De Boilerparty, van oudsher op de vooravond van Pukkelpop en dit jaar op donderdag in plaats van woensdag, is door de jaren heen geëvolueerd van sympathieke fuif voor vroege kampeerders naar een volwaardige festivalavond met dit jaar twintig artiesten in de line-up.
Een andere traditie die de tand des tijds wonderwel heeft doorstaan zijn The Boilerboys, het dj-duo uit Leopoldsburg dat sinds 2004 -letterlijk- meedraait op Pukkelpop.

Donderdag 15 augustus is een feestdag, maar ook bijzonder voor The Van Jets. Kind aan huis in Kiewit en de 7de Pukkelpop wordt ook meteen hun laatste festivalshow. Met zes doortochten zitten Jan Paternoster en Dries Van Dijck van Black Box Revelation hen op de hielen. Nog vier te gaan en dan krijgen ze een eigen kleedkamer, zo heeft Chokri beloofd.

Heideroosjes, de bekendste punkrockband van Nederland, staan er voor de 5de maal. Voor de grootse garagerock van SONS en de catchy electropop van Ruby Grace wordt het een spannend debuut, Peuk is het muzikale equivalent van een knietje en Gestapo Knallmuzik – in 2017 nog verantwoordelijk voor de meest hilarische aankondigingsvideo in de geschiedenis van Pukkelpop – is ook dabei.

Bizzey, in 2013 nog met met Yellow Claw op Pukkelpop, komt naar Kiewit met zijn Bizzey Iconic Show. Verder staan er een pak nummer 1-hits, gouden- en platina platen en best bekeken Nederlandstalige video aller tijden (170 miljoen views) op zijn CV. Glints gaat ook doen waar hij goed in is, iedereen inpakken met zijn eigentijdse kijk op hiphop, pop en electro. Miss Angel komt pas kijken maar gaat deze zomer zonder enige twijfel potten breken met haar old school hip-hop.

Verder nog meer cream of the crop met Skyve feat. Studio Brusselgezicht Eva De Roo, Nadiem Shah feat. MC Six, TLP en Laston & Geo. Dansen blijft de boodschap en dat kan ook dankzij Niels Kenis, Tofec, Vandalen en Flashback Force, het trio rond Wiebe Loccufier (The Subs, Starski&Tonic), Kristof Claes (Goldfox, Rave Our Souls) en Kim Mathijs (Ed&Kim, Michael Midnight, Studio Brussel).

Ook het after party concept Underground wordt op algemeen verzoek hernomen. Underground – voor mensen die houden van gitaar en een pintje – werd vorig jaar voor het eerst geïntroduceerd en bleek een instant succes. Elke avond kunnen festivalbezoekers die op zoek zijn naar een alternatief voor de beats tot vier uur ’s morgens terecht in de Club-tent. Donderdag 15 augustus staat Studio Brusselicoon Stijn Van de Voorde alvast klaar achter de discobààr van de gitaar.

Voorlopige line-up:

Donderdag 15 augustus
Bizzey (Iconic Show), Black Box Revelation, The Boilerboys, Flashback Force, Gestapo Knallmuzik, Glints, Heideroosjes, Laston & Geo, Miss Angel, Nadiem Shah feat. MC Six, Niels Kenis, Peuk, Ruby Grace, Skyve feat. Eva De Roo, SONS, Stijn Van de Voorde, TLP, Tofec, Vandalen en The Van Jets.

Vrijdag 16 augustus
Agoria (live), Alison Wonderland, Atis, Avalon Emerson, BeraadGeslagen, Big Thief, blackwave., Blu Samu, Brihang, The Comet Is Coming, Crystal Fighters, Dermot Kennedy, DJ Berre, Dounia, Eagl, Ekali, Faisal, Flohio, Frank Carter & The Rattlesnakes, Franz Ferdinand, Harvey Sutherland, IDLES, James Blake, Jauz, Jeremy Zucker, Jewels, Job Jobse, Jon Hopkins, Joost, Kamaal Williams, Loyle Carner, Martin Solveig (live), MDC III, Modeselektor (live), Modestep (dj set), Mura Masa, The National, Nilüfer Yanya, nothing,nowhere., One Track Brain, Plague Vendor, Portland, Post Malone, Raketkanon, Robbing Millions, Sharon Van Etten, SHDDR, Sigma, slowthai, Stormzy, Timmerman, Volvox, White Lies, YBN Nahmir en Yves Tumor & It’s Band.

Zaterdag 17 augustus
A Local Hero, Altin Gün, Anne-Marie, Basement, Bearsøme, Bjeor, The Black Madonna, Brass Against, Brutus, Camo & Krooked (live), Cellini, Channel Tres, Chase & Status RTRN II JUNGLE (dj set), The Chats, Cocaine Piss, Code Orange, Compact Disk Dummies; De Jeugd van Tegenwoordig, DTM Funk B2B Arno Lemons, Eels, Equal Idiots, Evil Invaders, Ezra Collective, Fornet, Franc Moody, Frank Turner & The Sleeping Souls, Gossip, Honey Dijon (dj set), Hot Chip, Hunee, Jeremy Underground, Jorja Smith, Klaps, LIFE, Mella Dee, Meute, Mike D (dj set), Mini Mansions, Palms Trax, Parcels, Penelope Isles, Pond, PUP, Ross From Friends (live), Royal Blood, Sam Paganini, Skegss, SOHN, Stephan Bodzin (live), The Story So Far, The Streets, The Subs, Tame Impala, TheColorGrey en Whitney.

Zondag 18 augustus
A Day To Remember, Airbourne, Amelie Lens, Anderson .Paak & The Free Nationals, Anna Calvi, Ata Kak, Bamba Pana & Makaveli, The Beths, Billie Eilish, Bodega, Bullet For My Valentine, CamelPhat, Cavetown, Charli XCX, Connan Mockasin, Curtis Alto, DaBaby, Durand Jones & The Indications, Fisher, FULCO, Ghostemane, Girl In Red, Good Charlotte, Hyukoh, I Don’t Know How But They Found Me, Jacin Trill & Leafs, Jayda G, Jeff Mills & Tony Allen, Johnny Marr, Kate Tempest, Kelis, Kikagaku Moyo, Lefto, LYZZA, Macky Gee, Maxim Lany, M&T & RTTN feat. MC Seko & MC Mota, The National, Pan-Pot, Pennywise, Pouya, Princess Nokia, Prophets Of Rage, PVRIS, Sango, Shht, Susobrino, Tommy Genesis, Twenty One Pilots, Two Feet, Weval (live) en Yeasayer.

Info en tickets: www.pukkelpop.be.

recent

Shôgun – Seizoen 1

Het wil het Game Of Thrones van Disney+ worden,...

Justice

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

PJ Harvey

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

Gurriers

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

Tamino

9 juni 2024Best Kept Secret, Hilvarenbeek

verwant

Black Box Revelation

17 augustus 2023Pukkelpop, Hasselt

Glints :: The Dark!

Nadat Glints’ veelbelovende debuut jammerlijk doodviel op de vooravond...

Johannes Is Zijn Naam :: ”Dit is niet mijn grote antwoord op The Van Jets”

The Van Jets zijn niet meer, maar dat wil...

Black Box Revelation :: Poetic Rivals

It takes two to tango, maar wij liefhebbers van...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in