Affiche Genk On Stage nagenoeg compleet

Het gratis stadsfestival Genk On Stage heeft dit jaar een aantal podia een flinke facelift gegeven. Zo wordt de Fruit stage omgetoverd tot Jardin Local en trekt de Winterslagstraat de cocktailkaart. Verder kondigt het gratis stadsfestival de komst van zo’n 80-tal acts aan, waardoor de line-up zo goed als volledig is. Zo ontvangt het nieuwe Factor J-podium Arena de Goeie jongens, een uniek collectief dat 20 jaar Genkse hiphop vertegenwoordigt. Jasper Erkens en Mixmaster Mike vervolledigen de line-up van de Main Stage.

Fruit Stage wordt Jardin Local

“Als festival moet je blijven vernieuwen. Verschillende podia van Genk On Stage kregen dit jaar een facelift. Zo wordt de Fruit Stage omgetoverd tot Jardin Local, een sfeervolle binnentuin waar men met muziek van lokale bands kan ontsnappen aan de festivaldrukte. De Winterslagstraat wordt een walhalla voor cocktaillovers en krijgt de naam Casa De Koktèl. Hier teleporteren we de bezoeker naar een gezellige beachbar in het zuiden.” verklaart schepen Toon Vandeurzen. “Ook factor J werd onder handen genomen en zal dit jaar bestaan uit drie podia: Factor J, Arena en Pand.”

Line-up aangevuld met 80-tal nieuwe namen

De jongerensite Factor J voegt ook een resem namen toe aan de affiche. Eerder deze week werd Goeie Jongens aangekondigd, een uniek hiphopproject waar ruim twintig Genkse rappers van verschillende generaties samenkomen voor een exclusief concert. Twintig jaar Genkse hiphop dus, met Daniël Busser, Rikky Rozay van Roedel en Roach op zaterdag.

De Arena ontvangt een heleboel namen. Worden aan de line-up toegevoegd: Borokov Borokov, Goe Vur In Den Otto, Gunther D, Joe Hardy, FCKabul, Ricky & Bobby James en Team Sjambrang. Jongerenorganisatie Villa Basta nodigt op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni een heleboel te ontdekken acts uit: Aria, Bronce, Room8, Young Mo, DIKKE, Grizmo, Avesta Music Group, De Ronnies, Once, FORCE en Crowned Oaks mogen zich van hun beste kant laten zien.

De nieuwe PAND-stage heeft voor elke dag een gastheer. Vrijdag mag ZomerPAND van wal steken met Laston & Geo, Twisted Melon, The Ant en Tin Foil Chairman. Zaterdag heet Domage de festivalbezoekers welkom. Met de Nederlandse rapper Ares wist Domage een klepper van formaat te strikken. Domage nodigt verder nog Eight O Eight, Masta Chief, Laylow, Finningham, Manz, Re-Type en Christophe Cludts uit. Zondag mag Block Party het podium van PAND hosten met een old school hiphop vibe. Het Genkse hiphopduo Chaz & Djalu is daar blikvanger en deelt de line-up met Vandalen, Lvmbo, De Hut en Blanco.

De Line-up van Genk On Stage is, op enkele acts na, volledig rond. Op de Main Stage wordt Jasper Erkens verwacht en zal Beastie Boys-dj Mixmaster Mike het festival afsluiten op zondag.  Jardin Local verwacht een resem lokale bands waaronder De Geest en de al eerder aangekondigde Ibe.

Op het dj-podium Casa De Koktèl  maken dj’s Reygel & Peri, Sem Thomasson en DJ Fredericohet mooie weer. Voor het zwaardere werk kan je terecht in de Stationsstraat met onder andere Jeff Brick, XPD, Wham Bam, thank U M’am en Polly & les Quatre Snaar. De Grote Markt programmeert onder andere Thierry van de Warth en Michael Midnight.

Genk On Stage is een gratis stadsfestival dat plaatsvindt op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juni. Eerder werden onder andere Stan Van Samang, Omar Souleyman, Al McKay’s EARTH, WIND & FIRE Experience, Intergalactic Lovers, Emma Bale, Laura Tesoro en #LikeMe bekendgemaakt. Alle info: www.genkonstage.be.

recent

Jack White :: No Name (Déja-vu)

Jack White maakt amper woorden vuil aan zijn nieuwe,...

Rock Herk 2024 :: Lieve jongens zonder schaamte

Een jarig festival vraagt om een feestje, Rock Herk...

Fremont

“Mensen met herinneringen schrijven de mooiste dingen.” Dat krijgt...

Luigi Critone & Gipi :: Aldobrando

De Italiaanse vakmannen Luigi Critone en Gipi maakten van...

Haruki Murakami :: De stad en zijn onvaste muren

In 1987 brak Haruki Murakami (1949) door met zijn...

verwant

Intergalactic Lovers

28 juni 2024Live is Live, Antwerpen

Omar Souleyman

27 mei 2023De Roma, Borgerhout

Jasper Erkens :: ”Ik ben niet echt bezig met begrepen te worden”

Artificial Messiah™, heet de nieuwe plaat van Jasper Erkens,...

Eindejaarslijstje 2022 van Philippe Nuyts

Globaal gezien wint elk jaar tegenwoordig een lelijkheidsprijs. De...

Intergalactic Lovers

3 september 2022Crammerock, Stekene

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in