Tool :: Descending

Sinds Godot is er op niks of niemand zo hard gewacht als op een nieuw Tool album. Maar héél zachtjesaan werpt die plaat z’n schaduw vooruit. Eerst door aarzelende aankondigingen door de bandleden zelf, dan door een tour die ook halt zal houden op Werchter, en nu ein-de-lijk door twee nieuwe nummers die de band live speelde tijdens Welcome At Rockville.

De twee nieuwe songs heten “Descending” en “Invincible”. En vooral die eerste song is goed beluisterbaar door een best wel heldere opname. “Invincible” lijkt daarentegen opgenomen met een Nokia 6510. Wat daar wél duidelijk is, is de potsierlijke hanenkam die Maynard James Keenan, als vanouds teruggetrokken in het donkerste hoekje van het podium naast drummer Danny Carey, op heeft.

Het 12 minuten durende “Descending” kronkelt sinister op het kruispunt van Lateralus en 10.000 Days, en laat zich zoals het de goede traditie betaamt opmerken door enkele ingenieuze drumpartijen van Carey. Als een best of van Tool in een nummer gegoten, en er dan enkele frisse impulsen aan toegevoegd. Finale oordeel wanneer de studioversie van het nummer beschikbaar is. Dat zou ergens half juni moeten zijn, dat is de laatste mogelijke releasedatum die de band zelf had opgegeven.

In het andere geval is er Werchter om dit nummer voor een eerste keer te ondergaan, mét zo te zien wederom splijtende visuals. Andere songs op de setlist zouden, te zien aan Welcome At Rockville, “Aenema”, “The Pot”, “Parabola”, “Schism”, “Jambi”, “Forty Six & 2”, “Sweat” en “Stinkfist” kunnen zijn. Wel één tip: hou in tegenstelling tot het volk op het filmpje van “Descending” uw muil naast ons vooraan op de weide wanneer Tool aantreedt. Of we sturen Milow naar u voor een huiskamerconcert.

U hoort “Descending” hier en “Invincible” hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeven − zes =