Dour Festival breidt affiche uit met 26 nieuwe namen

Dour Festival zet het jaar in met 26 nieuwe namen. Onder hen Rae Sremmurd, GoGo Penguin en Curtis Harding.

Afspraak aan de Last Arena met het Californische hiphop duo Rae Sremmurd, die al jaren samenwerkt met de meest getalenteerde en grootsten. De urban line-up wordt verder aangedikt met Sheck Wes, IAMDDB, Kaytranada, Alpha Wann, Trippie Redd, Youssoupha en Joey Purp.

Op het gebied van house en techno breidt de line-up zich uit met de DJ uit Bordeaux en dansvloer heerser Anetha en Dima live (aka Vitalic), de componist en veelgeprezen DJ met een bodemloze discografie Solomun en de krachtige techno van Paula Temple, een artiest die zich inzet voor de rechten van de vrouw en de transgender. Maar vergeet zeker niet Richie Hawtin, een van de meest opzwepende veteranen van de internationale elektronische scene en zijn nieuwe live CLOSE, het Franse I Hate Models, het Italiaanse duo Tale Of Us en de Deense superster DJ Kölsch (dj set).

Traditiegetrouw plaatst Dour Festival indiebands in de schijnwerpers. Met de komst van GoGo Penguin uit Manchester en hun fusie van jazz, elektronica en klassieke muziek, de house van het Ierse duo Bicep (dj set) en de psychische, elektrische muziek, soms ontleend aan blues of gospelrock van Curtis Harding. Het liveoptreden van David Augustus mag je volgens Resident Advisor niet missen volgende zomer, net zo min als de magistrale zanger Jordan Rakei, de briljante Flavien Berger en George FitzGerald‘s mix van house en garage.

Tot slot biedt Dour Festival voor de drum’n’bass en dubstep fans een prachtige line-up met de terugkeer van de baas Pendulum (dj set), de jonge rookie uit Los Angeles Slushii, en de levende legende van de drum’n’bass wereld DJ Marky[+ MC GQ].

Dour Festival vindt plaats van 11 t/m 15 julI met o.a. The Chemical Brothers, Alt-J, Soulwax, Thee Oh Sees, Onmens, Equal Idiots en Sólstafir. Alle info: www.dourfestival.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × twee =