Finn Andrews :: A Shot Through The Heart (Then Down In Flames)

Na vijf platen met The Veils heeft Finn Andrews een ander ei te leggen. Eind maart verschijnt zijn soloplaat One Piece At A Time, “A Shot Through The Heart (The Down In Flames)” is het soort geboortekaartje dat reikhalzend doet uitkijken naar die boreling.

Het begint zoals het moet beginnen voor een soloproject. Met een frontman die achter de piano zit, en het even alleen lijkt te gaan doen. Het klein strijkorkestje achter hem heeft met zijn stemmen dan echter al lang weggegeven dat het meer wordt dan dat. “A Shot Through The Heart (The Down In Flames)” is mooi ingekleurde kamerpop die gemoedelijk wiegt op het ritme van de tingelende toetsen, en laat horen dat de Veilsfrontman meer opties heeft dan hij dacht. Dit is het moment waarop Finn Andrews zich definitief ontpopt tot een klassieke singer-songwriter met eeuwigheidspotentie. Val niet achterover als dit ook het einde van The Veils zou betekenen, het zou niet eens onlogisch voelen.

Matthieu Van Steenkiste

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeven + vijftien =