Sharon Van Etten :: Jupiter 4

Na de bombast van “Comeback Kid”, met zijn vervaarlijk pompende beats, brengt Sharon Van Etten nu een tweede proevertje uit haar aankomende album Remind Me Tomorrow. “Jupiter 4” toont alweer een andere Van Etten: een die ook die diepe kracht uitstraalt die haar beginnen typeren is, maar hier op het onheilspellende af is. Om de kriebels van te krijgen, dus.

Zacht pulserende synths met een fijn laagje ijs trekken de song op gang, en opgejaagd door drummachines vormen ze al snel een dicht, mistig woud, terwijl Van Etten als een klassieke sirene de oerkracht van de liefde bezingt. Het woud wordt dichter, de sfeer bedwelmender, bijna angstaanjagend. “It’s true that everyone would love to have it” – goed ja, maar niet iedereen zal “this love so real” zomaar aankunnen. Ondergáán dan maar, vermorzeld in pure overgave, verloren in de ultieme liefde.

Remind Me Tomorrow staat gepland voor release op 18 januari. Da’s best nog veel keer slapen. Die ijle synths van “Jupiter 4” zullen zolang door onze dromen spoken. Als we al slapen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × een =