Ex:RE: Romance

Elena Tonra van Daughter heeft een gebroken hart te verwerken, en dat doet ze op haar eentje. Vrijdag ligt haar solodebuut als Ex:Re in de winkel, “Romance” is het geboortekaartje dat vandaag al werd gelost. Verdict? Meer elektronica, minder post-rock, en die stem blijft betoveren.

Wie dacht dat Tonra solo zou terugkeren naar de akoestische beginjaren, het breekbare van doorbraaksingle “Youth”, is er aan voor de moeite. “Romance” drijft op een pulserende beat en ijle elektronica die doet denken aan The Album Leaf. Wat niet veranderd is, zijn de teksten die nog altijd wroeten en krabben in een hart dat maar geen eelt kan kweken. Dat Tonra een relatiebreuk uit te zweten heeft, is duidelijk. “You saw me as a human”, kreunt ze. En dat “romance dead” is. Het doet pijn, maar voor ons is het zoete pijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × vier =