Fontaines D.C. :: Too Real

Een van dé rockbands om volgend jaar naar uit te kijken? Ongetwijfeld het Ierse Fontaines D.C. Na een reeks straffe singles (onder meer “Liberty Belle”, “Hurricane Laughter” en “Boys In The Better Land”) is ook “Too Real” razende indiepunk om duimen en vingers bij af te likken.

“Too Real”, dat een iets noisier en hypnotiserend geluid laat horen, zal wellicht ook te vinden zijn op het langverwacht debuut van de band dat in 2019 zal verschijnen op Partisan Records (IDLES, Eagulls, John Grant, Cigarettes After Sex). Gelukkig is er al die resem reeds uitgebrachte singles die je nog op repeat kan zetten. Die laten stuk voor stuk een heerlijke mix van punk, garage en rock-’n-roll, doorspekt met een vettig Iers accent en kraut groove, horen.

Fontaines D.C. (D.C. staat voor Dublin City) is na Girl Band, Shame, IDLES en Bambara nu al een parel voor de liefhebbers van de nieuwe lichting indiepunk. Net als deze andere muzikale opruiers kiezen de Ieren ook voor scherpe teksten met een maatschappelijke relevantie. Ook de surrealistische videoclip is zeer de moeite en werd geregisseerd door Hugh Mulhern, die op zijn beurt geïnspireerd werd door het werk van komiek Buster Keaton, schrijver James Joyce, The Dubliners en Muppets-bedenker Jim Henson.

De 7-inch van de single verschijnt op 21 december. Fontaines D.C. speelt volgend jaar op Eurosonic en op 19 april in de 4AD in Diksmuide.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × een =