Florence + The Machine ook naar Werchter

De affiche van Rock Werchter krijgt stilaan kleur. Florence + the Machine komt op zaterdag 29 juni naar het festival. Pakken liefde en veel energie zullen de festivalweide overspoelen tijdens haar -dat staat vast- sprankelend concert. Vijf headliners voor Rock Werchter 2019 zijn nu gekend. P!NK is er op donderdag 27 juni. The Cure op vrijdag 28 juni. Mumford & Sons en Florence + the Machine komen naar Werchter op zaterdag 29 juni. Muse sluit op zondag 30 juni het festival af.

Het antwoord van Florence Welch op het wereldwijd succes dat haar te beurt viel met haar debuut “Lungs” (2009) en het vervolgalbum “Ceremonials” (2011) was redelijk voorspelbaar. Ze werkte hard en feestte nog harder. En dan brak ze… Haar derde album was een pak ingetogener en introspectiever. “How Big, How Blue, How Beautiful”, dat in 2015 verscheen, is een prachtig album over liefdesverdriet, afhankelijkheid en verlangen. Net als de voorgangers haalde het in geen tijd de top van elke hitlijst. Het nieuwste album van Florence + the Machine, “High As Hope”, kwam in juni 2018 uit. Het is een werkstuk van een artieste die veel zekerder is van haar kunnen. In tegenstelling tot haar vorige album kwam het er met groot gemak. De songs vloeiden uit het hoofd van de artieste, vaak bijna helemaal klaar om opgenomen te worden. Het is dan ook het begin van een nieuw hoofdstuk, de start van een nog groter avontuur voor Florence Welch. In maart 2019 brengt de ‘High As Hope Tour’ Florence + the Machine naar het Sportpaleis in Antwerpen. Het concert was in een wip uitverkocht. Naar haar komst naar Rock Werchter wordt uitgekeken. Want als Florence op haar blote voeten het podium van het festival oploopt dan gebeurt er iets magisch.

Rock Werchter 2019 vindt plaats van donderdag 27 juni tot zondag 30 juni in het Festivalpark in Werchter. De ticketverkoop start op vrijdag 26 oktober om 9u. Tegen dan verwachten we uiteraard nog enkele namen. Info: www.rockwerchter.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien − negen =