John Grant :: Love Is Magic

Drie jaar na Grey Tickles, Black Pressure komt halve IJslander John Grant weer te voorschijn met nieuw werk. Love is Magic komt op 12 oktober uit en de eerste single draagt, toeval of niet, dezelfde naam. En het is alweer vintage John Grant: de cynisch-humoristische tekst, gezongen met die sonore basstem, wordt ondersteund door een zachte en lekker kabbelende elektrobeat. Voor John Grant is muziek steeds meer een vehikel waar hij zijn teksten aan ophangt.

John Grant is ook een meester in het misleiden van zijn publiek: wie hoopt de robuuste Amerikaan te mogen bewonderen in de videoclip, is eraan voor de moeite. In de plaats krijgen we gedurende 5 minuten een pleiade aan hondentrainers en hun acrobatische viervoeters te zien, terwijls Grants stem de onvoorwaardelijke liefde bezingt. Volgens Grant kwam het idee van de regisseur, maar hij was er direct voor gewonnen: de honden en hun baasjes zijn het toonbeeld van die liefde, maar er moet nog aan gewerkt worden, vooral door de honden.

“Love is Magic” doet uitkijken naar wat John Grant voor ons in petto heeft. In het najaar toert hij door Europa en Noord-Amerika, maar een Belgische concertafspraak is er voorlopig nog niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × vier =