Beak> :: Allé Sauvage

Lijkt Portishead na een sterke comeback (alweer tien jaar geleden) zich louter op live optredens te focussen, dan opteert Beak>, Geoff Barrows andere band, er voor om via singles op onder andere bandcamp een buitenlijn met de wereld open te houden. Deze week is die taak aan “Allé Sauvage” toegewezen.

Opvallend daarbij is dat de groep die op zijn twee albums (2009 en 2012) nog duidelijk voor een krautockaanpak koos, de muzikale horizonten uitgebreid heeft. Op “Allé Sauvage” klinkt weliswaar nog een pulserende beat maar terwijl de baslijn haast speels repetitief klinkt, kiezen de synths voor een weids, ruimtelijk geluid gekozen dat sterk doet denken aan Franse psychedelica met de nodige snuifjes “space music”. Zeven minuten lang wordt de luisteraar meegenomen doorheen de kosmos om in de laatste seconden netjes met beide voeten op de grond gezet te worden, het hoofd nog nazinderend in de wolken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zes − 1 =