Blonde Redhead :: Where Your Mind Wants To Go (Ludovico Einaudi version)

Werd Blonde Redhead ooit nog gerekend tot de nieuwe lichting no wave music, dan staat ze sinds het dromerige Misery Is A Butterfly bekend als een trio dat zich veel meer in ijle, popgevoelige atmosferen begeeft, met uitstapjes richting shoegaze en electronica.

Laatste plaat Barragán dateert alweer van 2014, maar op basis van de vorig jaar uitgebrachte EP 3 O’ Clock (die integraal online te beluisteren valt) mag rustig gespeculeerd worden dat de groep geen grootste stijlbreuk zoekt. Naar aanleiding van een korte tournee door Europa werd “Where Your Mind Wants To Go” door de Italiaanse componist Ludovici Enaudi in een nieuw jasje gestoken. In deze hoedanigheid krijgt de song een klassieker jasje dankzij de toevoeging van strijkers zonder dat aan de essentie geraakt wordt. De verschillen klinken minimaal, maar Einaudi zet de song wel zodanig naar zijn hand dat gerust gedebatteerd kan worden welke versie nu als de finale geldt.

Blonde Redhead speelt op 20 augustus in OLT Rivierenhof.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negentien − vijf =