ENOLA vi.be :: Fortress

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Fortress.

Eén is geen: Tom Waes wist het al, de gemiddelde Vlaamse muzikant beseft het ook. Alsof Groot-Antwerpen heeft stilgestaan sinds de jaren negentig, houdt ook School Is Cool-toetseniste Hanne Torfs er na Nunki alweer een nieuw nevenproject op na. Fortress is zo goed dat een doorbraak wel moet lonken.

Denk synths. Denk eighties. Doe er een sausje moderne tijden over: r&b, hippe electronica, van die dingen. Fortress klinkt net zo hard van nu als van toen. Laat “Wanderlust” pittige eightiespop horen, dan zweemt “Waterfall” vaag naar het soort elektropop waar ook Justine Bourgeus – ooit Torfs’ collega in School Is Cool – als Tsar B in grossiert. Daartussen? Misschien wel het beste nummer van de drie op hun vi.be-pagina. Op “Colours” toont Torfs haar hele vocale range, van diep cabaretesk in de strofes tot speelse falset in het refrein. Dj, toetsenist en knoppendraaier Ruben Den Brok knalt er diepe bassen onder, opdat het toch zeker dansbaar zou zijn. Werkt goed.

Eerlijk? Waren wij Johannes Genard, we kregen alweer slapeloze nachten over personeelswissels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × 4 =