Float Fall :: Hard Time Loving You

In 2013 was er “Someday”, in 2014 de bevestiging op de podia zoals op Pukkelpop, waar een steeds meer aandikkende Club een van de Belgische bands van de toekomst aan het werk zag. Maar dan waren er de ellendige platenfirmaperikelen die de belofte de wachtkamer in zette. “Hard Time Loving You” wrikt die deur ein-de-lijk open.

En het nummer doet dat met vertrouwen. De zon schijnt binnen, de toekomst lonkt. Vijf jaar geleden werd net als de toenmalige XX schuifelend naar beneden gekeken, klanken haalden het in een bedeesde strijd van de stilte. Nu wordt er net als de huidige XX meer naar boven gekeken en meer met de heupen dan met de voeten bewogen. De combinatie met niet-opdringerige synths uit de jaren tachtig, die vriendelijk uitgeleend lijken door een band als CHVRCHES, werkt verfrissend. Wat een verademing jongens. Welkom terug, Rozanne Descheemaeker en Ruben Lefever, en nu hop: back to the future. Er is een publiek om verder te raken en beloftes om eindelijk in te kunnen lossen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × twee =