Suuns :: Make It Real

De krautrockers van Suuns hebben een nieuwe single van hun aankomende plaat vrijgegeven. “Make It Real” is een heerlijke zweverige luistertrip.

De song is een echte slow burner, een nummer dat zich langzaam maar zeker onder je hersenpan nestelt. Nog meer dan op de vorige platen klinkt de Canadese band minimalistisch, en zelfs ingetogener dan ooit. De eerder suffe, spacy gitaren en repetitieve vocalen (“Hey you all get the feeling / I feel it everyday, it’s the same” lijkt wel een mantra) hebben een hypnotiserende werking. Het nummer kreeg een passende video waarin we de band in een 3D-wereld te zien is. Waarom verbaast dit concept ons helemaal niet?

Sinds 2010 bouwt Suuns met een eigenzinnig, door kraut en postpunk geïnspireerd geluid een trouwe fanbase in het alternatieve circuit op, met als voorlopig hoogtepunt 2016. Dat jaar speelden ze memorabele shows op festivals zoals Primavera in Barcelona. en Le Guess Who? in Utrecht.

Met “Watch You, Watch Me” werd eerder dit jaar al een eerste single uitgebracht. Ook dat nummer liet een iets subtieler, kleurrijker geluid horen. Beide songs zijn te vinden op Suuns’ vierde plaat Felt, die op 2 maart wordt uitgebracht via Secretly Canadian. Het album zal in totaal elf nummers bevatten. En Suuns komt dit voorjaar al naar Europa. Op 6 april staat de Botanique, waar ze al vier keer stonden, op het programma. Een dag later staan de Canadezen op het podium van Rewire in Den Haag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien − 10 =