Iceage :: Catch It

Iceage heeft voor het eerst in vier jaar een nieuw nummer op de wereld losgelaten. En wat voor een. “Catch It” is een bloedstollende song waarin de band een meer gefocust geluid laat horen.

Wie de Deense band een beetje kent, weet dat ze verrassend en verschroeiend uit de hoek kunnen komen. Na de noisepunk van New Brigade en You’re Nothing experimenteerden ze op Plowing Into The Field Of Love met Cave-iaanse invloeden, piano, country rock, strijkers en blazers. Maar “Catch It” behoort meteen tot hun sterkste werk.

Business as usual in dit nieuwe nummer? Ja en neen. Elias Bender Rønnenfelt en co klinken nog altijd rauw, intens en nihilistisch, maar komen tegelijk toegankelijker, nog meeslepender en vooral minder chaotisch uit de hoek. En dat bijna zes minuten lang. Deze song is een volgende stap in de fascinerende evolutie van deze Deense alternatieve helden en moet ongetwijfeld ook fans van The Velvet Underground en The Cure aanspreken.

Bij het nummer werd nog eens een passende, stijlvolle videoclip gemaakt. David Dastmalchian (Twin Peaks, The Dark Knight) speelt zelfs een gastrol. Over een nieuwe plaat is er echter nog geen nieuws. Iceage kan je wel op 6 mei in de Botanique aan het werk zien. Ook onze eigenste It It Anita en het Amerikaanse The Body zijn van de partij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeven + 1 =