Alela Diane :: Ether & Wood

Op elke plaat die ze maakt, lijkt Alela Diane een beetje meer volwassen te worden. Het meisje met de veer in haar haren heeft al een tijdje plaats gemaakt voor een meer huiselijke sfeer. Na haar scheidingsplaat van enkele jaren geleden en het ontdekken van een nieuwe liefde, brengt de Amerikaanse binnenkort haar babyborrelalbum uit.

Eerste voorsmaakje van Cusp, “Émigré”, deed ons maar weinig. Te geforceerd. Nieuwe single “Ether & Wood” daarentegen zorgt wel voor warmte vanbinnen. In de beste traditie van jaren ’70 singer-songwriters genre Carole King gaan piano en akoestische gitaar een mooie rondedans aan. Voeg daar de meeslepende stem van Diane en de backings van First Aid Kit aan toe, en binnen de kortste keren voel je de drang een melancholisch knetterend haardvuur aan te steken. Ondertussen bezingt ze de wroetende baby wiens voeten ze voelt bewegen, om van daaruit verder te peinzen over vergankelijkheid en het voortschrijden van de tijd. Weinig nieuws in de wereld van Alela Diane, maar wat doet dat ertoe als het pretentieloze mijmersongs als deze oplevert. Met “Ether & Wood” eist de zangeres verder haar plaats op in een lange traditie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

elf + vier =