GOODBYE 2017: Taylor Swift:: Look What You Made Me Do

Af en toe een luchtige pop plaat waarvan je de lyrics van een half uur ver voelt aankomen, waarom niet? Heel af en toe komt er zelfs een popnummer voorbij dat je verrast en waarvan je denkt “godverdomme, ja!”. En dat is net wat Taylor Swift klaarspeelde met “Look What You Made Me Do…”.

Wat in de eerste paar seconden klinkt als een standaard Taylor Swift nummer draait in geen tijd om tot een minimalistische baslijn met extreem gepolijste vocals. Niet alledaags in de pop, maar het werkt bewonderenswaardig wel. Zelfs het refrein, dat verrassend catchy blijkt te zijn, doet het enkel met de harde bas en de enorm ‘sexy’ klinkende Swift. Het nummer wordt dan ook nooit echt groot, doch grotesk qua sound en feeling.

Wie het voormalig countrysterretje volgt, weet dat Taylor het vaak hard te verduren krijgt in de media (en wie haar volledig niet volgt misschien nog beter). De zelfgeschreven teksten zitten dan ook vol met kleine steekjes – soms duidelijk, soms helemaal niet – naar de media, Kanye West of Katy Perry en natuurlijk voormalige lieven. Laat dit misschien zelfs de kracht zijn waarmee ze zich onderscheidt van de rest van het popwereldje.
Om afscheid te nemen van 2017 presenteert in december elke dag een enolamedewerker zijn of haar song van het jaar. De volledige lijst beluistert u hieronder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 − 6 =