Young Fathers :: Lord

Young Fathers begon ooit als een experimenteel hiphoptrio, maar in recenter werk lieten ze die roots alsmaar meer achterwege om een volledig eigenzinnig territorium tussen pop en experiment te verkennen. Nieuwe single “Lord” trekt die lijn resoluut door.

Geen rap immers hier, maar iets dat ergens in het braakland tussen gospel, drone en pop ligt. “Lord” is de eerste voorbode van een plaat die er ergens in de nabije toekomst aankomt en laat gekende elementen uit het Young Fathers opdraven: een supersimpel pianomotiefje, grofborstelige analoge synths die tegen de ontstemde drone aanschurken en zoals steeds de prachtige samenzang van de heren Massaquoi, Bankole en Hastings die de heer van de titel aanroepen. “Lord don’t beat me no more” vragen ze, om er aan het einde cryptisch aan toe te voegen dat “while the government wants to control, our country will set you free.” Het is misschien niets nieuws maar het is wel als vanouds opslorpend en opjuttend zoals enkele deze Schotten dat kunnen. Al zeggen ze er wel zelf expliciet bij dat je er niet op mag dansen. U bent bij deze gewaarschuwd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × twee =