Young Fathers :: Lord

Bekijk Berichten

Young Fathers begon ooit als een experimenteel hiphoptrio, maar in recenter werk lieten ze die roots alsmaar meer achterwege om een volledig eigenzinnig territorium tussen pop en experiment te verkennen. Nieuwe single “Lord” trekt die lijn resoluut door.

Geen rap immers hier, maar iets dat ergens in het braakland tussen gospel, drone en pop ligt. “Lord” is de eerste voorbode van een plaat die er ergens in de nabije toekomst aankomt en laat gekende elementen uit het Young Fathers opdraven: een supersimpel pianomotiefje, grofborstelige analoge synths die tegen de ontstemde drone aanschurken en zoals steeds de prachtige samenzang van de heren Massaquoi, Bankole en Hastings die de heer van de titel aanroepen. “Lord don’t beat me no more” vragen ze, om er aan het einde cryptisch aan toe te voegen dat “while the government wants to control, our country will set you free.” Het is misschien niets nieuws maar het is wel als vanouds opslorpend en opjuttend zoals enkele deze Schotten dat kunnen. Al zeggen ze er wel zelf expliciet bij dat je er niet op mag dansen. U bent bij deze gewaarschuwd.

recent

Bridgerton – Seizoen 3 (Afl 1-4)

Wie wil, kan opnieuw zijn dagelijkse beslommeringen vergeten en...

Mdou Moctar :: Funeral For Justice

Mdou Moctar is boos. Er is niet alleen de titel...

Furiosa: A Mad Max Saga

In 1979 draaide George Miller – een spoedarts die...

Hit Man

De films van de Amerikaanse independent-regisseur Richard Linklater worden...

BLUES PEER 2024 :: Muddy Water

18 mei 2024Blues Peer

De Peerse zandgrond had de laatste tijd al heel...

verwant

Young Fathers

10 juni 2023Best Kept Secret, Hilvarenbeek

Best Kept Secret 2023 :: Als kikkers in een kookpot

Waar de lente heen was, geen idee, maar één...

Young Fathers

22 februari 2023Trix, Antwerpen

In Antwerpen hebben we ondertussen de buik vol van...

Young Fathers :: Heavy Heavy

Harde, snelle uppercuts worden ons rauw geserveerd op Heavy...

Young Fathers :: Cocoa Sugar

Er komt een punt waarop het geluid van een...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in