Blaue Blume :: Macabre

Even leek Blaue Blume van de aardbodem verdwenen. Zelfs een Pukkelpopdate werd in 2016 afgezegd; het lef! Maar anderhalf jaar na het imposante debuut Syzygy staat het Deense gezelschap er terug. Met een nummer dat opnieuw even naar adem doet happen.

Dat orgeltje aan het begin. Dat is meteen al nieuw. Maar wanneer Jonas Smith begint te zingen, bevinden we ons meteen weer op vertrouwd Blaue Blumeterrein. Het is een beetje — neen, gigantisch — dramatisch, arty-farty zelfs, maar God, wat een melodie. En het wordt beter. En ja, toegegeven, het is een wat rare elektronische break die daar halverwege zit, maar hoe die dan vervolgens van opera naar pop gaat; verbluffend. Blaue Blume lijkt een nieuw vat inspiratie te hebben aangestoken, en dat kan alleen maar veelbelovend zijn voor dat tweede album, zeker met een finale die helemaal naar de sterren reikt. En als u ons nu gaat excuseren, dan gaan we toch maar even ademhalen. Moet van de dokter, naar het schijnt.

Beluister “Macabre” samen met andere nieuwigheden in de enola.playlist

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 + 4 =