Courtney Barnett + Kurt Vile :: Continental Breakfast

Het leek de onbereikbare natte droom van iedereen die indierock de laatste jaren een warm hart toedroeg, maar over een dikke twee weken ligt ze echt in de platenwinkel: de samenwerking tussen Courtney Barnett en Kurt Vile. En afgaande op hun nieuwe single wordt die plaat een gezellige bedoening.

Haal uw beste tuinstoel buiten en zet u op uw porch. Of nog beter: zoek een lokaal beekje op en ga zittend op een boomstam met uw benen in het water hangen. Laat dan “Continental Breakfast” weerklinken en droom gelukzalig mee weg – want als ons dan toch nog een indian summer gegund is, kan je maar beter voor de totaalervaring gaan. De nieuwe single van eeuwige slacker Vile en zijn vrouwelijke Australische tegenhanger Barnett drijft immers glimlachend voorbij op een lome akoestische gitaarlijn en vormt de ideale soundtrack voor het hierboven beschreven tafereeltje. Het nummer had zo op B’lieve I’m Goin Down, de laatste plaat van Vile, gekund, maar dan zonder de bittere teksten die die plaat zijn donkere rand gaven. Tijdens “Continental Breakfast” heeft niemand haast en je hoort duidelijk het spelplezier tussen de twee, wat een extra charme aan het nummer geeft. Hun ” intercontinental friendship” weerklinkt in elke noot, wat nog eens versterkt wordt door de pretentieloze videoclip vol huis- tuin- en keukengeluk. Lotta Sea Lice verschijnt op 13 oktober.

Beluister deze samen met andere nieuwigheden in de enola.playlist

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

9 + tien =