Jamie Lidell :: You Rewind

Jamie Lidell is een bezige bij: zijn laatste album “Building a Beginning” is nog geen jaar oud, of daar is al nieuw werk.

Op 18 september verschijnt de EP “Extented Beginnings”.
De eerste smaakmaker “You Rewind” is een typische Lidelliaans nummer: een slepend soulnummer met nadruk op stem en electronica. Het zit vol spijt en melancholie naar betere tijden. Kortom, de ideale soundtrack voor een herfst/winter zittend voor de knetterende open haard.

Maar dat is nog niet alles: de Engelsman komt nu ook op de proppen met zijn eigen podcast “Hanging out with Audiophiles”. Naar eigen zeggen wil hij hiermee de bergen kennis die hij opdeed tijdens zijn muzikale carrière delen met iedereen die het maar wil horen. Het wordt soms wat technisch en inside, maar wie geïnteresseerd is in de tricks of the trade, blijft geboeid luisteren. Elke podcast bevat ook een interview met bekend en minder bekend volk: onder andere Dave Stewart, Paul Epworth (bekend van Adele en Coldplay) en Roger Moutenot (Yo La Tengo) staan op de lijst. De eerste aflevering is gewijd aan Black Keys drummer Patrick Carney.
Lidell’s experimenteerdrang en hang naar altijd-nieuwe-dingen-doen kan soms ver leiden, maar dit is een initiatief dat we aanmoedigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 + vier =