Bigflo & Oli :: Dommage

Franse hiphop-broertjes Bigflo & Oli deelden dit weekend hun nieuwste single “Dommage”, vanop het tweede album La Vraie Vie.

Geen dure auto’s, gouden kettingen of rondborstige dames voor Bigflo & Oli. Florian en Olivio, opgegroeid in een Argentijns-Algerijns gezin in Toulouse, kregen thuis salsamuziek en Jacques Brel voorgeschoteld. Sinds 2005 assembleren ze hun oeuvre rond alledaagse verhaaltjes met een moralistische inslag.

Hetzelfde recept horen we terug in nieuwste single “Dommage”: “vaut mieux vivre avec des remords qu’avec des regrets”. Nu kregen de broers echter hulp van ene Stromae, en dan is het kwestie van stappen volgen: Ontdoe de vocals van elk overbodig effect, zo klinken ze oprechter. Plak daaronder een kort synth-riedeltje en bouw op met steeds avontuurlijker percussiewerk. Verbind ten slotte het geheel met een refrein dat je halverwege het nummer reeds kan meezingen en serveer. Simple, mais efficace.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

15 + vijftien =