Goed nieuws uit het School Is Cool-kamp

42 maanden en 1 dag. Zoveel tijd zit er tussen Nature Fear, de tweede worp van School Is Cool uit 2014, en opvolger Good News, die op 22 september aan de buitenwereld wordt toevertrouwd.

Eerst het slechte nieuws: “If So” en “AK-47”, de twee singles die u leerde kennen in 2015, zijn op Good News in geen velden of wegen te bespeuren. Songwriter en frontman Johannes Genard heeft daar een simpele uitleg voor: “Ik zou meteen getekend hebben voor een album met 13 nummers, maar qua geluid pasten ze gewoon niet.”

Het goede nieuws: single “Trophy Wall” heeft al sinds de eerste luisterbeurt een plaatsje in ons hart veroverd en is na vier maanden nog steeds niet van plan om daar weg te gaan. Het pas vrijgegeven “Fight Of The Century” is dan weer “slechts” een albumtrack, maar heeft er desondanks geen enkele moeite mee om ons in amper 2 minuten en 33 seconden volledig knock-out te slaan. En dan hebben we die overige 33 minuten en 43 seconden nog niet achter de kiezen.

De in seringen gehulde albumhoes:

School_Is_Cool_Good_News

De bijhorende tracklist:

 1. Underrated/Underfed
 2. Trophy Wall
 3. Fight Of The Century
 4. Bad Behaviour
 5. Entertainment
 6. Whirled Music
 7. Run Run Run Run Run
 8. I’m Not Fine
 9. The Stone & The Timber
 10. Good News
 11. All Is Fair In Love And War

De behoorlijk Antwerps stadspark-getinte video voor “Fight Of The Century”:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een + twaalf =