ENOLA VI.BE :: Static Party Poses

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-poel. Deze keer: Static Party Poses.

Muzikanten die van hun lo-fi sound een merite in plaats van een gebrek maken, zo hebben we ze graag. “Pawnshop Hi-fi” noemt het Gentse Static Party Poses het op hun debuut-ep die ze op hun zolder opnamen. Het levert in elk geval een setje fijne indiehits op die zich ergens ophouden in regionen waar ook Sparklehorse, Eels en Grandaddy in betere tijden durfden rond te waren. Prijsbeest van hun ep is het traag voortschrijdende “Waving” dat een lieflijk rondcirkelend gitaarthema koppelt aan een statige synth die zijn kigheid trots uitdraagt, terwijl Vincent De Prez er zijn vocals over drapeert alsof hij ze heeft ingesproken op een aftandse dictafoon. “The Lobster” en “Doll” zijn wat minder zwaarmoedig doordat ze gezegend zijn met zonnige gitaarriedels. Die laatste heeft bovendien een instrumentale uitwerking aan het einde die met een gitaar-en-synth dialoog een brede grijns op uw gezicht zal toveren. Na de opnames van deze ep muteerde het broersduo die de opnames maakte tot een echte band, dus dat wordt uitkijken naar hoe zich dat in de toekomst zal vertalen, zowel op een podium als in nieuwe songs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

11 − 9 =