Rock Werchter bevestigt ook Imagine Dragons

Gestaag komen ze binnen, de bevestigingen voor Rock Werchter. Ook vandaag noteren we een nieuwe naam. En daarmee is nummer 9 voor Rock Werchter 2017 een feit. Imagine Dragons komt op donderdag 29 juni naar het Festivalpark.

Het verhaal wil dat Imagine Dragons een anagram is van een eerdere groepsnaam van het viertal uit Las Vegas. En die gaan ze nooit verklappen. Een sterke aandachtstrekker, maar ze hadden hem niet echt nodig. Imagine Dragons was van bij de start talk of the town. Hun debuut ‘Night Visions’ (2012) verkocht als zoete broden en brak records. Zo stonden de singles ‘Radioactive’ en ‘Demons’ meer dan een jaar in de Amerikaanse hitlijsten. ‘Radioactive’ haalde zelfs een ongeëvenaarde 87 weken. Hun succesformule: alternatieve rock op de golflengte van Foster the People en Mumford & Sons nieuwe stijl. Met diepe bassen, heftige drums en de krachtige stem van Dan Reynolds. Een eerste keer Rock Werchter in 2014, een uitverkocht Vorst Nationaal in 2015. Album nummer 3 is in de maak.

Intussen staat het totaal aantal gekende namen nu op 9: Imagine Dragons, Kings Of Leon en Arcade Fire staan er op donderdag 29 juni, Radiohead op vrijdag 30 juni. Blink 182, Linkin Park en System of A Down staan er op zaterdag 1 juli en Alt-J samen met Foo Fighters op zondag 2 juli.

Rock Werchter vindt plaats van 29 juni t/m 2 juli. Alle info: www.rockwerchter.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 − elf =