Keenroh invites… 17, 18 & 20 maart in Gent

Wie Enola een beetje volgt, las ongetwijfeld al over Keenroh, het duo Thijs Troch en Jan Daelman, die zich ontpopt hebben twee van de gretigste swingers van Gent en omstreken, door voortdurend nieuwe partners te zoeken voor hun muzikale exploten. De komende dagen is het weer van dat, maar het is dan wel met schoon volk!

Het titelloze debuutalbum pakte vooral uit met compacte brokjes improvisatie waarin de twee een brede waaier aan geluiden en temperamenten verkenden. Daarna volgde de grotere bezetting – Keenroh XL – waarmee ze een uitstekende plaat (zie HIER voor onze recensie) maakten. En terwijl ze op Gent Jazz 2015 nog indruk maakten met composities van bekend volk en leermeesters, zagen we in december een band die zonder aarzelen in het diepe dook en resoluut durfde kiezen voor het vrije werk.

Nu laat het duo opnieuw van zich horen, met drie concerten in het Gentse provinciehuis in kader van ‘jonge Oost-Vlaamse solisten’. Daarvoor doen ze opnieuw beroep op een handvol gasten en het zijn niet de minste. Op donderdag 17 maart spelen ze met gitarist Dirk Serries, met we ze een verbond aangingen tijdens een Citadelic Festival en sindsdien ook ontmoeten in Residuum Free Unit, waar ze onlangs een marathonperformance mee speelden in het S.M.A.K..

Vrijdag 18 maart gaan ze de conversatie aan met Seppe Gebruers (deze keer op ‘live processing’) en de Britse drummer Paul Lytton, die de voorbije decennia uitgegroeid is tot een van de iconen van de Europese improvisatie en een van de boeiendste en meest originele percussionisten is uit de vrije sector. Voor het slotconcert op zondag 20 maart (om 10.30u ’s morgens) werken ze met beeldhouwer, tekenaar en bassist Peter Jacquemyn, een van de meest expressieve improvisatoren van het land.

Drie intrigerende combinaties, die ongetwijfeld gaan leiden tot ongewone en verfrissende sessies voor wie nood heeft aan een verkwikkende oorspoeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 − 1 =