Little Trouble Kid keert terug met Krankland

Op 31 maart doorbreekt Thomas Werbrouck van Little Trouble Kids de stilte met Krankland. Dan verschijnt de eerste single van zijn nieuwste band. Waarom u ook moet aftellen naar Record Store Day, dat plaatsvindt op 16 april, leest u hier.

Noem het gerust experimentele singer-songwritermuziek. Het project wordt zowel geïnspireerd door grote songwriters als Elliott Smith, Leonard Cohen,
Neil Young, Nick Cave en Tom Waits, de klankexperimenten van Dirty Three, Johnny Greenwoond en Sqürl als de tegendraadse rock van pakweg Sonic Youth. Het is intieme, breekbare muziek maar nooit melig, eerder noisy dus. Dat hebben we onlangs in Café Video mogen ontdekken.

Op een album is het wachten tot de herfst, maar de eerste single komt op 31 maart online. De 7-inch single In The Realms Of The Unreal verschijnt op 16 april op 300 exemplaren. Eline Adam, de andere helft van Little Trouble Kids maakte daarvoor speciaal een handgemaakte grafiek op drie oppvervlaktes: plastic sleeve, innersleeve en label. Een meerlagig werkje, zoals de muziek. Voor RSD verschijnt een speciale, zilveren editie op 50 exemplaren. Er snel bijzijn, is dus de boodschap.

In the realms of the unreal is trouwens vernoemd naar Henry Darger, de favoriete kunstenaar van Werbrouck. Het plaatje werd geproduced door Pascal Deweze in Studio Jezus. Daar werd Werbrouck bijgestaan door drummer Christophe Claeys (Magnus, Amatorski, SX), Thomas Mortier (Yuko) op bas en gitarist Janko Beckers (Faces on TV).

Krankland speelt op 2 april op Woolstock Preparty in Tilburg, op 7 april in Trix Café en op Record Store Day op vier locaties: De Drvkkery (Middelburg), Coffee & Vinyl, Me And My Monkey en Tune-Up Records (allemaal in Antwerpen). Enkel daar zullen de speciale edities van de 7-inch verkrijgbaar zijn. Op 15 mei is het festival Ik Zie U Graag in Mezz in Breda aan de beurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × 3 =