It It Anita en Hypochristmutreefuzz releasen split in AB

It It Anita en Hypochristmutreefuzz, twee exponenten van de Belgische noise-rockscene, releasen op 15 maart hun splitalbum op 7″ in de AB Club.

Neen, deze bands brengen niet hetzelfde kabaal, wel integendeel. Het Luikse It It Anita bestaat uit vier losgelaten projectielen, die vooral veel geluisterd hebben naar Fugazi, At The Drive-In en Sonic Youth. Maar It It Anita doet veel meer dan zijn invloeden herkauwen. De band klinkt uiterst dynamisch, onheilspellend en bij momenten zeer melodieus. En live hebben ze de maximale energieke impact van pakweg een Raketkanon. En er gebeurt ook heel wat naast het podium. Er word middenin de massa gespeeld, drumstellen worden gedemonteerd en steeds verder in het publiek opgesteld, en een willekeurige toeschouwer mag zelfs op het podium gitaar komen spelen. Zo ging het er toch aan toe op Eurosonic. Tot slot: de meeste recente EP van It It Anita werd opgenomen door John Agnello (bekend van onder meer Sonic Youth, Dinosaur Jr, Kurt Vile). Onderstaande video zal u alvast opwarmen.

Ook Hypochristmutreefuzz geeft zijn eigen draai aan het genre. Het vijftal rond zanger Ramses Van den Eede liet na een tweede plek op De Beloften en een selectie voor de Nieuwe Lichting een EP en eerste single “Schizophrenic Blues” op de wereld los. Een orgie van Pere Ubu, The Birthday Party, Zappa en The Residents: zo wordt de tegendraadse muziek wel eens omschreven. Deze band speelde al fijne Gentse undergroundplekken als Charlatan, Café Video, Krawietelke en In De Ruimte plat, maar is nu rijp voor de betere clubs. En ook bij Hypochristmutreefuzz valt er heel wat te beleven op het podium. We bevinden ons hier eerder in de school van de vroege Cave en Steve Albini. Bereid u maar voor op een zenuwslopende performance.

In de AB zal het al even verschroeiende The Guru Guru aantreden. Deze vijf onruststokers omschrijven zichzelf als de missing link tussen Sonic Youth, Metz en Melt-Banana en kwamen in oktober vorig jaar met de 7” Hole In The Ground (Consouling Sounds) op de proppen. Daarnaast releaseten ze ook al een fel gesmaakte split met BRUTUS.

Tickets voor de show in de AB kan u via deze link bestellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf + 13 =