ENOLA VI.BE :: Lighthousekeeper

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Lighthousekeeper.

Wat doe je als je ooit frontman van de beste Joy Divisoncoverband ter wereld was, en die er het bijltje bij neerlegt? Je begint een eigen bandje. Uiteindelijk had dat Dead Souls met Cognac & Coffee ook al eens een plaat gemaakt met puik eigen werk, dus je wéét hoe een song in elkaar steekt. En dat je kunt zingen staat ook vast.

Enter: Lighthousekeeper, de nieuwe band van Flip Vancanegem en ook nu weer ongegeneerd donker en eigenzinnig. We horen echo’s van Tindersticks, maar net zo goed slowcore en het zwartste van de jaren tachtig. Een eigen plaat is bijna uit, en wordt nu vrijdag 22 januari in JH Sojo in Leuven voorgesteld met Grim in het voorprogramma. Voor liefhebbers van lange zwarte jassen en goeie melodieën.

(mvs)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × twee =