Ook Titus Andronicus op Autumn Falls

In het kader van Autumn Falls haalt Nijdrop de Amerikaanse indiehelden van Titus Andronicus naar België. De band stelt er zijn vierde album voor.

We schrijven juli 2005 wanneer Titus Andronicus in een kelder voor wat vrienden een eerste maal live speelt, een dikke 400 jaar nadat Shakespeare het vijfdelige stuk schreef waaraan de band hun naam te danken heeft. Nog eens tien jaar later staan er 800 shows, 18 bandleden, veertien 7-inches en drie langspelers op de teller.

Met ‘The Most Lamentable Tragedy’ heeft de band via Merge Records nu een vierde album klaar. Deze rock opera van, jawel, vijf acts en de symbolische vier seizoenen vormt het boven water komen van de band na een neerwaartse spiraal van depressie en decadentie. Frontman Patrick Stickles ziet het als afsluiter van zijn twenties, net zoals een decennium eerder de band oprichten de deur dichtdeed voor z’n tienerjaren. En hoewel de plaat met 29 nummers meer dan anderhalf uur speeltijd telt, staat het garant voor een structuur en symmetrie om U tegen te zeggen. Lees: één der beste rockbands is terug voor meer.

Andere concerten in het kader van Autumn Falls zijn er o.a. van Beach House, Jose Gonzalez, Father John Misty, The Mountain Goats en A Winged Victory For The Sullen. Alle info: www.autumnfalls.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × 5 =