The Germans en Chrome Brulée naar Dijlefeesten

De Dijlefeesten in Mechelen bestaat veertig jaar en dat vieren de Maneblussers van 3 tot 5 juli met een reeks fijne namen uit het alternatieve circuit.

Op vrijdag mag Mountain Bike het podium op De Melaan openen. Deze jonge Brusselaars brengen héérlijke poppy garagerock met fuzz-overgoten gitaren en meerstemmige zang. Hun rock ademt de psychedelica uit de jaren 60. Ze hebben al zeer gesmaakte passages op Dour, Eurosonic en The Great Escape op hun cv staan. Nadien is het de beurt aan een het eveneens Brusselse Robbing Millions, die psychedelica, jazz, rock en pop mixen. Ze spelen catchy songs met frivole stemmetjes en speels gitaar-en klavierwerk. Ook STUFF., een van de hipste Belgische bands van dit moment, komt op vrijdag 3 juli naar Mechelen. Het mysterieuze synthcollectief Chrome Brulée (zie foto) mag de eerste dag sluiten. Als u van Giorgio Moroder, Klaus Schulze en Kraftwerk houdt, moet u zeker rond middernacht naar Mechelen afzakken.

Op zaterdag mag het fantastische Birds That Change Colour het festival op gang trappen. Vorig jaar verbaasde de band rond Koen Kohlbacher nog met On Recording Birds, een plaat boordevol prachtige samenzang en melodieën. Kortom, een groep die je doet wegdromen naar de golden sixties. Het duo Liminas betreedt daarna het podium van de Melaan en is naar verluidt helemaal iets voor fans van The Velvet Underground en Serge Gainsbourg. Anderen omschrijven hun muziek dan weer als een mix van Ennio Morricone en John Barry. En het is sowieso garagepop van de bovenste plank. Met The Germans heeft de Dijlefeesten nog een klepper van formaat geboekt. Ook hun vierde langspeler Are Animals Different, die bestaat uit één lange track van 40 minuten, is de aankoop waard. Bereid u maar voor op een trip vol geflipte psychedelica, sfeervolle soundscapes, tegendraadse grooves en bezwerende gezangen.

Zondag 5 juli is het dan weer de beurt aan dj Fonky Tuur, Sgt Bodo’s Lonely Hearts Club Band en Riguelle Chante Brel. En het festival verloochent zijn roots niet, want de Vismarkt wordt op vrijdag- en zaterdagavond ingenomen door dj’s. Meer info is te vinden op de website van het festival.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × vijf =