Enola.be kiest mee welke Belgische band op Sziget speelt

Samen met JEKA Festival Trips kiest enola.be komende woensdag 29 april welke Belgische band deze zomer op het gerenommeerde Szigetfestival in Hongarije mag spelen. Tijdens de 12 Urenloop van het Gentse faculteiten Konvent zullen vijf finalisten het beste van zichzelf geven, in de hoop geselecteerd te worden voor de begeerde podiumplaats.

Aan die finale ging een lange weg vol voorbereiding vooraf. “Maar liefst 302 bands en solo-artiesten meldden zich via vi.be aan als kandidaat”, zegt Pieter-Jan Donders van JEKA vzw, dat tal van reizen naar buitenlandse festivals voorziet. “Het was dan ook een hele klus voor onze professionele jury om daaruit vijf finalisten te selecteren. Harde keuzes moesten gemaakt worden, maar uiteindelijk konden ze toch tot een sterke top vijf komen.”

Uiteindelijk waren het Ides Moon, Black Tolex, Fairphillis, lohaus en The Geraldines die het meest de goedkeuring van de jury, waaronder onze eigenste (mvs), konden wegdragen. Zij krijgen op woensdag 29 april elk een kwartiertje de tijd om het publiek van de 12 Urenloop, en vooral de jury die hen nu ook live aan het werk ziet, te overtuigen. Eén band zal uiteindelijk triomferen, en uitgekozen worden om op Sziget de Belgische kleuren te verdedigen. Naast een ticket voor de volledige zeven dagen van het festival, speelt de band er ook een complete set van 45 minuten en wordt ook bandcoaching door muziekprofessionals van Muziekcentrum Noisegate uit Ternat voorzien. De winnaar zal in de aanloop naar Sziget ook voorgesteld worden met een interview op enola.be, “want als we ons met enola.be voor één ding sterk maken”, zo besluit hoofdredacteur Matthieu Van Steenkiste, “dan wel het talent van eigen bodem.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × vijf =