Blur! Brengt! Nieuwe! Plaat! Uit!

Verontschuldigingen voor ons gehijg, maar het mag voor één keer. Dertien jaar na hun laatste album en veel “dit is nu echt wel het laatste Blur concert” en “Neen, er komt gewoon geen album. De magie is weg” statements van Damon Albarn later, komt er dus toch een nieuw Blur album: The Magic Whip, dat grotendeels in Hong Kong geschreven werd. Dat kondigde de band deze namiddag aan op een persconferentie die live op hun Facebook pagina te volgen was.

Een hele tijd geleden zat de band enkele dagen in een Hongkongse studio, maar die sessies leverden niets bruikbaars op. Er zat er wat in, maar Albarn verwachtte niet dat het de eerste jaren een album zou worden. Gitarist Graham Coxon en producer Stephen Street knutselden echter verder en wisten Albarn in november dit jaar te verbazen met het album dat zij uit die opnames wisten te toveren. De zanger vloog na zijn solotour in Australië door naar Hong Kong om het album er toch af te werken. Net nu elke journalist al lang niet meer vroeg naar nieuwe Blurplannen, zijn ze er dus toch.

Tracklist:

 1. Lonesome Street
 2. New World Towers
 3. Go Out
 4. Ice Cream Man
 5. Thought I Was A Spaceman
 6. I Broadcast
 7. My Terracotta Heart
 8. There Are Too Many Of Us
 9. Ghost Ship
 10. Pyongyang
 11. Ong Ong
 12. Mirrorball

The Magic Whip verschijnt op 27 april. Vanaf vandaag staat nieuwe single “Go Out” op Youtube:

Op 20 juni speelt Blur hun nieuwe materiaal in Hyde Park. Tijdens de persconferentie kon de band nog geen andere concerten bevestigen, maar sloten ze niets uit. Een week later heeft Rock Werchter nog geen grote zaterdagheadliner. Pukkelpop heeft nog helemaal niets bekend gemaakt Ter redactie branden – het triomfantelijke concert op Werchter 2013 in gedachten – kaarsjes voor de (niet zo) heilige Eppo en Herman. Veel kaarsjes.

Veel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 + 14 =