Toro Y Moi vraagt zich af ‘What For?’

Productief en veelzijdig artiest Chaz Bundick brengt op 7 april als Toro Y Moi een nieuwe plaat What For? uit. “Ik deed eerder al elektronische – en meer traditionele R&B, toch wou ik deze keer iets anders.” meent Bundick. Zelfde mindset en inspiratie maar een andere aanpak.

Na een pauze om te werken aan dancerecords als Les Sins, z’n stem te verlenen aan elektro-funk duo Chromeo én eigen label Company te hebben opgestart, is Bundick klaar om verder te gaan met Toro Y Moi. “Ik ben gelijkaardig tewerk gegaan als bij mijn vorige albums”, zegt de muzikant, “maar ik vroeg me af wat ik er verder nog mee kon doen en wat ik nog niet geprobeerd had.”

Als brein en leider van de elektronische “production sound”, of z Chillwave, laat Toro y Moi’s What For? de ware betekenis van zijn muziek aan de verbeelding over, met hoofdthema’s natuur, schoonheid en de liefde. “De nummers gaan over persoonlijke ervaringen, maar ik hou het bewust wat vaag.” What For? bengelt tussen wachten op iets en het niet langer kunnen wachten..

What For? is geschreven en opgenomen in Bundicks home-studio in Berkeley, California. Hij haalde inspiratie bij Big Star en Talking Heads. Ook de psychedelische soul van Tim Maia en de jazz-achtige funk van Cortex bracht Bundick op ideeën. Toch klinkt het album niet zoals hen en dat is net wat hij wou. Het album is zijn persoonlijke kijk op de wereld en ervaringen. Op het album komen we Ruben Neilson (Unknown Mortal Orchestra) en muzikale duizendpoot Julian Lynch tegen. Met stereo-panned gitaren, suizende synthesizers en live drums wordt naar eigen zeggen een soort rockbandgevoel gecreëerd. Dat komt niet volledig uit het niets, als je weet dat Bundick tijdens zijn beginjaren lid was van enkele punk rock bandjes.

En ondertussen zit Bundick niet stil. Als hij niet bezig is met eigen nummers op te nemen, helpt hij artiesten met zijn label Company Records. “Een eigen label was iets wat ik altijd al wou”, zegt Bundick, “Ik help andere artiesten met de productie, maar ook met het design van hun albumcover, zodat we er samen iets tijdloos van kunnen maken.”

What For? zal verkrijgbaar zijn vanaf 6 april.

What For?

  1. What You Want
  2. Buffalo
  3. The Flight
  4. Empty Nesters
  5. Ratcliff
  6. Lilly
  7. Spell it Out
  8. Half Done
  9. Run Baby Run
  10. Yeah Right

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 − 10 =