Raketkanon vuurt nieuwe plaat af

Zoek dekking, want op 6 maart brengt Raketkanon, de gevaarlijkste én meest eclectische Belgische band in het hardere genre, zijn nieuwste plaat uit.

In amper twee jaar tijd groeide de Gentse supergroep met vertakkingen naar Tomàn en Kapitan Korsakov uit tot één van de interessantste bands uit de Europese underground scene. Raketkanon trok niet alleen een spoor van vernieling op Pukkelpop en Dour,(onder meer) Eurosonic en Roadburn in Nederland en een reeks Duitse festivals, ook Londen en Griekenland moesten eraan geloven. Er is uiteraard de destructieve live reputatie van het viertal, maar de geniaal gekke nummers van debuut RKTKN #1 waren op zich al overweldigend. Raketkanon werd vaak vergeleken met Tomahawk, Melvins en Jezus Lizard, het waren op zich al sterke nummers die woeste kracht, experiment en chaos aan elkaar regen.

‘Het wordt moeilijk om die plaat te overtreffen’, dachten we, tot we vernamen dat Pieter-Paul Devos (vocalen), Jef Verbeeck (gitarist, Pieter De Wilde (drums) en Lode Vlaeminck (keys) voor het inblikken van hun nieuwe splinterbom naar niemand minder dan Steve Albini (Nirvana! PJ Harvey! Neurosis!) in Chicago trokken. ‘Die Albini doet het het niet met de eerste beste band’, dachten we vervolgens. Dat RKTKN #2 de luisteraar opnieuw uit zijn/haar comfortzone zal sleuren, daar is dus al geen twijfel aan. Als wake-up walls kunnen de oorversplinterende “Florent” en “Harald” alvast tellen.

Later deze maand volgen genoeg kansen om een djoef op uw muil te krijgen, want Raketkanon start op 12 februari in 4AD in Diksmuide zijn uitgebreide tournee. Daarna gaat het richting onder meer Antwerpen (We Are Open, speciaal voor uw Valentijn), Botanique (12 maart), Het Depot (17 maart), De Kreun (27 maart) en Vooruit (29 maart). Ook in Wallonië en Nederland worden al massaal oordoppen ingeslagen. En mocht u begin mei in Griekenland zijn, kan u zien hoe Raketkanon Thessaloniki en Athene opnieuw platspeelt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negentien − 1 =