Roadburn trekt een groot blik Belgen open

17 jaar al geeft het Tilburgse Roadburnfestival de toon aan in de wereld van de alternatieve metal. Spelen op het festival is voor veel bands dan ook een dikke opsteker. En dit jaar heeft Roadburn een oogje laten vallen op de zuiderburen.

Het is altijd een beetje een gemis geweest op Roadburn. In de zeventien jaar dat het festival bestaat zijn passages van Belgische stoner, doom, sludge of blackmetalbands niet bepaald dik gezaaid. Amenra was totnogtoe de uitzondering die de regel bevestigde, maar daar komt dit jaar serieus verandering in.

Want Roadburn legt voor de editie van 2015 uitdrukkelijk de nadruk op ons land. Zaterdag 11 april, de laatste dag van het festival, kleurt Tilburg zwart, geel en rood. In samenwerking met het Kempische boekingsagentschap Ruffstuffmusic spelen Your Highness, King Hiss, Tangled Horns, Miava en het eenmansproject Ashtoreth in de Cul De Sac, het vijfde podium waar wel meer jong aanstormend talent wordt geprogrammeerd. Maar ook de Brusselse psychrockband Moaning Cities krijgt een plaatsje op de affiche met een optreden op de Stage01, en het mysterieuze Waaslandse collectief Briqueville kan zelfs in de Green Room aantreden.

De rest van de affiche begint trouwens ook al mooi rond te geraken. Met optredens van Wovenhand, Eyehategod, Enslaves, Fields of the Nephilim, Bongripper en Thou zullen de Belgen allerminst in slecht gezelschap vertoeven.

Roadburn vindt dit jaar plaats van donderdag 9 tot zaterdag 11 april in en rond de 013 in Tilburg, met een extra dag Afterburner op zondag 12 april. Combitickets en (voor het eerst sinds lang) dagtickets zijn nog steeds te koop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien − 2 =