Eurosonic 2016 focust op Centraal Oost Europees talent

Met de 29e editie vers in het geheugen maakt de organisatie van Eurosonic Noorderslag zich op voor de volgende editie van het Europese muziekplatform. Bij deze 30e editie, die van 13 tot en met 16 januari 2016 in Groningen plaatsvindt, zal de focus liggen op de 13 landen uit Centraal Oost Europa (Central East Europe, CEE).

Ieder jaar belicht Eurosonic Noorderslag een ander land om de diversiteit van muziektalent in Europa te laten zien. Landen waar Eurosonic Noorderslag eerder de schijnwerpers op zette zijn Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden, België, Noorwegen, Nederland, Ierland, Finland, Oostenrijk en IJsland.

De focus in 2016 komt voort uit het Central East European Talent Exchange Programme (CEETEP), een subprogramma van het European Talent Exchange Programme (ETEP). Samen met 18 festivals en mediapartners uit de CEE-regio, die samenwerken binnen CEETEP, ontwikkelden Eurosonic Noorderslag en mede-organisatoren Sziget en het Exit festival een systeem voor de circulatie van acts en repertoire of festivals en in media binnen Centraal en Oost Europa. Door samen te werken helpen CEETEP festivals en hun mediapartners om artiesten uit CEE-landen buiten hun eigen landsgrenzen op te laten treden, zowel in Centraal Oost Europa als op Eurosonic Noorderslag in Nederland en verder.

De 13 focus landen van de CEE groep zijn Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Polen, Macedonië, Roemenie, Servië, Slowakije en Slovenië.

Alle info: www.eurosonic-noorderslag.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

dertien − 5 =