Geen eeuwigheid meer wachten op Purity Ring’s ‘Another Eternity’

Corin Roddick en Megan James aka Purity Ring zijn terug met hun tweede album Another Eternity. Hun debuut Shrines uit 2012 kreeg lovende commentaar van over de hele wereld, benieuwd of deze plaat net zo aanslaat als hun debuut.

Terwijl Shrines zowel in Halifax als Montreal werd opgenomen (zijn dat de twee woonplaatsen en hebben ze elk hun eigen stuk thuis opgenomen? Blijkbaar wel, maar dat formuleer je niet duidelijk), slaagden de twee er in om deze keer Another Eternity samen vanuit hun thuisstad Edmonton, Alberta in één en dezelfde kamer op te nemen. Als we de aankondiging mogen geloven wisselen ze de wat claustrofobische sferen van Shrines nu in voor meer uitgestrekte klanken. Zelf omschrijven ze hun genre graag als ‘future pop’: “elementen van electro-pop, gecombineerd met hevige synthesizer-geluid en de hemelse stem van Megan James.”

Another Eternity verschijnt net zoals Shrines via 4AD en zal digitaal, op cd en als vinyl verkrijgbaar zijn vanaf 2 maart. Vooraf bestellen kan vandaag al. Wie dat via iTunes doet, krijgt als voorsmaakje meteen “Begin Again” en “Push Pull” naar zich toegestuurd.

Another Eternity:

  1. Heartsigh
  2. Bodyache
  3. Push Pull
  4. Repetition
  5. Stranger than Earth
  6. Begin Again
  7. Dust Hymn
  8. Flood on the Floor
  9. Sea Castle
  10. Stillness in Woe

Beluister hier al (het toch wel aanstekelijke) “Begin Again”:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een + een =